Blogi

ARA-rakentamisen Raivaaja -palkinto KOY Haapajärven Vuokrataloille

15.11.2018

KOY Haapajärven Vuokratalot voitti yhdessä Haapajärven kaupungin kanssa ARA-rakentamisen Raivaaja -palkinnon eilen 14.11.2018.
ARA-asumisen raivaaja tunnustuksella kannustetaan toimijoita kehittämään ARA-asuntokantaa ja asunto-oloja kokonaisvaltaisesti, pitkäjänteisesti ja innovatiivisesti. Palkitut toimijat ovat olleet edelläkävijöitä ARA-asuntokannan sopeuttamisessa ja kehittämisessä.

Raivaaja palkinnon finaaliin pääsi 7 toimijaa, joista erottui kolmen kärki: Kiinteistö Oy Haapajärven Vuokratalot ja Haapajärven kaupunki, Kemijärven Roikka Oy ja Kemijärven kaupunki sekä Kiinteistö Oy Suomussalmen Vuokratalot ja Suomussalmen kunta. Nämä kunnat ja niiden vuokrataloyhtiöt ovat ryhtyneet kehittämään asuntokantaansa aktiivisesti edelläkävijöinä jo vuosituhannen vaihteessa kun tapahtui rakennemuutos ja tyhjien asuntojen ongelma alkoi ilmaantua. Pitkäjänteinen ja määrätietoinen työ jatkuu edelleen. ARAn raati päätti antaa tunnustuspalkinnot kaikille kolmelle toimijalle.

Haapajärven kaupunki ja vuokrataloyhtiö ovat kehittäneet asuntokantaansa ja kunnan asunto-oloja aktiivisesti, kokonaisvaltaisesti, pitkäjänteisesti ja innovatiivisesti. He ovat toimineet oppi-isinä mm. tyhjien asuntojen vähentämisessä ja uudenlaisten asumismuotojen kehittämisessä. Tyhjiä vuokrataloja on muun muassa remontoitu käyttötarkoituksen muutoksella erityisryhmien asunnoiksi ja ns. tehostetun kotipalvelun monipuoliseksi yksiköksi. Rohkaisevalla ja asumisen toimialan (erityisesti pienten ja keskisuurten vuokrataloyhteisöjen) arvostamalla toiminnalla ja muiden yhteisöjen mentoroinnilla on ollut vaikutuksia toimialalla omaa kuntaa laajemmalle.
(Lähde: Ara-nettisivut: Ensimmäiset ARA-asumisen raivaaja -tunnustuspalkinnot menevät Haapajärvelle, Kemijärvelle ja Suomussalmelle
Uutinen 14.11.2018 klo 14.00)

Jaa juttu:

Kysyttävää? Laura auttaa
asiakaspalvelija

Moi. Tuliko sinulle mieleen jotain, mitä haluaisit kysyä? Lähetä viesti ja otan sinuun yhteyttä toimistoajan puitteissa.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

tai soita Lauralle:
044 4456 131