Sisäänmuuttavalle

Tervetuloa meille!

haavantoyra2013etupiha

Asunnon vastaanottaminen

Tarjoamme asuntoja asuntohakemuksen perusteella. Tarjotun asunnon voit vuokrata maksamalla vakuusrahan ja allekirjoittamalla vuokrasopimuksen. Asunnon näytöstä voit sopia taloyhtiökohtaisen kiinteistönhoitajan kanssa. Ohjeet vakuusmaksun suorittamiseen saat asuntotarjouksen yhteydessä. Asuntotarjous on voimassa neljä arkipäivää sen lähettämisestä.

Vuokrasopimuksen allekirjoittaminen

Varaa etukäteen aika toimistollemme vuokrasopimuksen tekemiseksi. Vuokrasopimukset allekirjoitetaan toimistollamme henkilökohtaisesti. Vuokrasopimukseen tarvitaan aina kaikkien sopijapuolten allekirjoitukset. Jos esimerkiksi puolisosi ei pääse paikalle kirjoittamaan vuokrasopimusta, pyydä häneltä valtakirja. Valtakirjalomakkeen voimme toimittaa sähköpostitse eri pyynnöstä. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Varaa mukaasi tosite maksetusta vuokravakuudesta. Käteistä rahaa tai korttimaksuja emme ikävä kyllä voi toimistollamme ottaa vastaan.

Tee sähkösopimus

Tee sähkönmyyntisopimus haluamasi sähköyhtiön kanssa. Huolehdi, että sähkösopimus on voimassa, kun muutat asuntoon. Sähkösopimuksen kytkentäaika voi olla jopa kaksi viikkoa.

Tee kotivakuutus

Suosittelemme, että vuokralainen ottaa kotivakuutuksen huoneistoonsa. Haapajärven Vuokratalot on vakuuttanut asuinkiinteistön (talo ja sen rakenteet) omaan lukuunsa, mutta omaa irtainta omaisuuttasi yhtiön ottama vakuutus ei vahingon sattuessa korvaa. Kotivakuutuksesta saat turvaa tilanteessa, jossa omassa huoneistossasi on sattunut vahinko, tai esimerkiksi naapurihuoneistossa sattunut vahinko tuhoaa omaisuuttasi.

Tee muuttoilmoitus

Maistraatille on lain mukaan ilmoitettava muutosta aina kun kotikunta tai siellä oleva asuinpaikka muuttuu. Vakinaisen osoitteen perusteella määräytyy mm. verotuskunta, äänestyspaikka ja joidenkin sosiaaliturvaan liittyvien palveluiden saanti. Muuttoilmoitus on hyvä tehdä myös Postille, jotta postisi löytävät jatkossakin sinun laatikkoosi. Muuttoilmoituksen voi tehdä sähköisesti Postin verkkosivuilla sekä Maistraatille että Postille.

Tee asumistukihakemus, jos olet tukeen oikeutettu

Lisätietoja asumistuesta saat Kelalta.

Sovi kiinteistönhoitajan kanssa avainten luovutuksesta

Saat avaimet asuntoosi kiinteistönhoitajalta vuokrasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Sovi luovutuksesta suoraan kiinteistönhoitajan kanssa. Tapauskohtaisesti avaimet voi luovuttaa myös poismuuttava asukas.

Selvitä poismuuttavan muuttoaikataulu

Pääsääntöisesti asuntomme ovat vapaita poismuuttavan asukkaan vuokrasopimuksen päättymistä seuraavana arkipäivänä. Joskus asunto on tyhjä jo ennen vuokrasopimuksen päättymispäivää, jolloin uusi asukas voi saada asunnon hallintaansa aikaisemmin kuin tavallisesti. Selvitä halutessasi poismuuttavalta asukkaalta asunnon vapautumisen ajankohta. Asukkaat vastaavat itse mahdollisista ongelmista, jos he sopivat keskenään sopimusajoista poikkeavasta muutosta. Vuokranantajalla ei tällöin ole mahdollista ottaa vastuuta esimerkiksi luovutushetken siivouksen tasosta, käytettyinä myytyjen tai lahjoitettujen tavaroiden kunnosta ja jälkihoidosta tai asiakkaiden välisistä maksuista.

Pura muuttokuorma ja asetu taloksi

Pura muuttolaatikot ja asetu taloksi. Jos havaitset puutteita asunnon kunnossa tai vakiovarustuksessa, ota yhteyttä kiinteistönhoitajaan mahdollisimman pian. Tarkista palovaroittimen kunto heti muuttaessasi. Muutossa mahdollisesti syntynyttä jätettä ei saa jättää lojumaan taloyhtiön yleisiin tiloihin.

Tutustu uuteen asuntoosi

Perehdy asuntosi kodinkoneiden käyttöohjeisiin ja pyydä tarvittaessa apua kiinteistönhoitajalta. Tutustu taloyhtiön yhteisiin tiloihin ja niiden käyttöön. Esimerkiksi pesutuvan ja saunan vuorot varataan taloyhtiökohtaisesti joko suoraan tilassa olevaan varauskirjaan tai kiinteistönhoitajan kautta. Tutustu taloyhtiön turvaohjeisiin ja pelastussuunnitelmaan.

Varaa autopaikka

Kiinteistöjemme yhteydessä on mahdollisuus vuokrata auton lämpöpaikka kiinteään kuukausihintaan. Autopaikat varataan kiinteistönhoitajalta. Kiinteistönhoitaja luovuttaa avaimen autopaikan lämmityslaitteeseen ja opastaa lämmitysajastimen käytössä. Autopaikkoja ei ole tarkoitettu vakituisen käytön ulkopuolella olevien kulkineiden, kuten asuntovaunujen ja moottoripyörien varastointiin niiden varsinaisen käyttösesongin ulkopuolella. Tyhjille lämpöpaikoille pysäköiminen ilman kyseisen paikan vuokraamista on kielletty.

Kysyttävää? Laura auttaa
asiakaspalvelija

Moi. Tuliko sinulle mieleen jotain, mitä haluaisit kysyä? Lähetä viesti ja otan sinuun yhteyttä toimistoajan puitteissa.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.