Blogi

Laminaattilattian pesu- ja hoito-ohje asukkaille

15.02.2018

Laminaattilattian pesu- ja hoito-ohje

Osassa vuokrahuoneistoissamme on laminaattilattiat. Laminaatti tekee asunnosta raikkaan ja kodikkaan näköisen. Laminaattilattia eroaa muista lattiatyypeistä hoito-ohjeen osalta. Tässä lyhyt selostus siitä, mitä vuokralaisen tulisi ottaa huomioon laminaattilattian hoidossa.

Laminaattilattian hoito

Laminaattilattian perushoito on imurointi. Säännöllinen imurointi vähentää lattian sähköisyyttä. Nestemäiset tahrat tulee muistaa poistaa laminaatinpinnalta viipymättä, koska kuivuneita tahroja on monesti hankala poistaa laminaatin pinnalta eikä vettä tai muuta nestettä saisi päästä laminaatin saumoihin. Jos laminaatin saumoihin pääsee nestettä, laminaatin pinta lähtee kupruilemaan. Tämä on kuitenkin vältettävissä sillä, että neste pyyhitään lattian pinnalta viivyttelemättä.

Laminaatin pesu

Perushoidon eli imuroinnin lisäksi laminaattilattia on syytä säännöllisesti pyyhkiä nihkeällä siivouspyyhkeellä, käyttäen ainoastaan laminaatille tarkoitettua puhdistusainetta. Puhdistusaine jolla laminaattia käsitellään, ei saa olla saippuapohjainen, koska saippua jättää laminaatin pintaan kalvon. Laminaattia voidaan puhdistaa myös sähköisyyttä poistavilla laminaateille suunnitelluilla puhdistusaineilla. Näin tehty laminaatin pesu vähentää lattian sähköisyyttä, jolloin lattia ei kerää itseensä pölyä.

Muistilista laminaattilattian puhdistukseen:

1) Perushoitona imurointi

2) Säännöllinen puhdistus laminaattilattialle tarkoitetulla puhdistusaineella

3) Säännöllinen hoito vähentää lattian sähköisyyttä ja sitä kautta pölyisyyttä

4) Laminaatin pesu tulee suorittaa mahdollisimman vähällä vedellä ja nihkeällä mopilla

5) Laminaattia ei saa vahata, kiillottaa tai hioa

Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana.

Jaa juttu:

Kysyttävää? Laura auttaa
asiakaspalvelija

Moi. Tuliko sinulle mieleen jotain, mitä haluaisit kysyä? Lähetä viesti ja otan sinuun yhteyttä toimistoajan puitteissa.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.