Blogi

Puutalokorttelin sydämenä toimiva kylätalo kannustaa yhteisöllisyyteen

10.11.2023

Yhteisöllisyys nousi tärkeäksi teemaksi Puutalokorttelin suunnitteluvaiheessa. Etenkin silloin kun puhutaan ikäihmisten asumisesta, on tärkeää pyrkiä tuottamaan asumista, joka tukee yhteisöllisyyttä ja lisää sitä kautta asumisviihtyvyyttä. Yhteisöllinen asuminen palvelee kaikkia taloyhtiön asukkaita vauvasta vaariin.

Yhteisöllisyyden kokemus lisää ihmisten merkityksellisyyden tunnetta ja laajentaa sosiaalisia turvaverkkoja. Yhteisöllinen naapurusto tarjoaa parhaimmillaan mielekkään tekemisen ja ystävien lisäksi vahvaa joukkoon kuulumisen ja turvallisuuden tunnetta.

Yhteisöllisyyden tukemiseksi Puutalokortteliin päätettiin rakentaa kylätalo, jossa asukkaat voivat kohdata toisiaan. Kylätalo sijaitsee Vitikantie 19-tontilla ja se on yhteiskäytössä Vitikantie 17-tontin asukkaiden kanssa. Kylätalosta löytyy sauna- ja peseytymistilat, pyykkitupa, yhteiskäyttötila sekä terassi. Kaikki kylätalon tilat ovat esteettömiä.

Kuvassa Lukkaroinen Arkkitehtien havainnekuva Vitikantie 19 pihalta.

Kylätalon yhteistilassa on mahdollisuus järjestää monenlaista yhteistoimintaa. Tila soveltuu esimerkiksi kerhojen, kokousten ja juhlien pitämiseen. Yhteistilasta löytyy keittiövarustus, jolloin yhteistä aikaa voi viettää esimerkiksi leipoen tai kahvitellen.

Yhteistila on varattavissa myös asukkaiden yksityistilaisuuksiin. Osana yhteistilaa on alkovi, joka on tarkoitettu mahdolliseksi yöpymispaikaksi. Jos asukkaalle tulee vieraita kauempaa ja tila on vaarassa loppua omassa asunnossa, voi alkovin varata yöpymiskäyttöön vieraille.

Puutalokorttelin tulevilta asukkailta toivotaankin innokkuutta yhteistoimintaan osallistumiseen ja sen kehittämiseen. Ikäystävällinen Puutalokortteli luo yhteistoiminnalle oivat puitteet, mutta yhteisöllisyys itsessään syntyy ja kehittyy asukkaiden toiveista ja tarpeista.

Jaa juttu:

Kysyttävää? Laura auttaa
asiakaspalvelija

Moi. Tuliko sinulle mieleen jotain, mitä haluaisit kysyä? Lähetä viesti ja otan sinuun yhteyttä toimistoajan puitteissa.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.